Jak adminsmazat hesla uložená v Google Chrome - Smazat, upravit, zobrazit

V dalším tutoriálu uvidíme, jak na to adminIstra hesla uložená v prohlížeči Google Chrome. Jak smazat všechna uložená hesla, jak deaktivovat svůj osobní účet Google v Chrome a jak můžeme vidět uložená hesla v Chrome.

Ukládání hesel do prohlížeče je nejjednodušší způsob autentizace při vstupu do internetových obchodů, fór, stránek pro placení účtů za energie nebo jiných webových aplikací, kde se musíme autentizovat pomocí uživatelského jména a hesla. Téměř všechny prohlížeče jsou dodávány s Password Manager integrované a Google Chrome není výjimkou.

V prohlížeči Google Chrome můžeme mít dva základní scénáře, pokud jde o uložená hesla prohlížeče.

Jak adminukládáme hesla uložená v prohlížeči Google Chrome, když máme v prohlížeči synchronizovaný účet Google

Google nám umožňuje synchronizovat všechny důležité funkce procházení webu v prohlížeči Chrome. Od historie vyhledávání, záložek, rozšíření, motivů až po hesla.

Na vidíme hesla uložená v Chrome když máme v prohlížeči synchronizovaný účet Google, přejdeme na ikonu vpravo nahoře a poté klikneme na “Sync is on”.

Jak adminukládáme hesla uložená v prohlížeči Google Chrome
Synchronizace Chrome

Na stránce nastavení synchronizace máme možnost vidět a do adminsmažeme to, co se přesně v Chrome synchronizuje. Nebo zastavte synchronizaci a odstraňte všechna uložená hesla, záložky, rozšíření, historii procházení a další.

V "Spravujte, co synchronizujete„Vidíme, jaká data jsou v Chrome synchronizována.

Spravujte, co synchronizujete
Spravujte, co synchronizujete

Ze seznamu můžeme zvolit synchronizaci všech dat, nastavení a motivů, nebo můžeme zvolit přednostně.

Spravujte, co synchronizujete
Spravujte, co synchronizujete

Na levém postranním panelu, na Autofill můžeme zobrazit hesla uložená v Chrome, smazat je nebo je změnit.

Hesla pro automatické vyplňování
Hesla pro automatické vyplňování

"PasswordsZobrazí se seznam účtů s hesly (přihlašovacími údaji) uloženými v prohlížeči Google Chrome. Jakékoli změny tohoto seznamu hesel budou provedeny automaticky na všech zařízeních, kde máte svůj účet Google synchronizovaný s Chrome.

Uložená hesla Chrome
Uložená hesla Chrome

Jednoduchým kliknutím na znak "oko" vidíme uložené heslo a v nabídce se třemi body svisle máme možnost kopírovatByl upravit nebo smažeme uložené slovo.

Spravujte uložené heslo v prohlížeči Chrome
Spravujte uložené heslo v prohlížeči Chrome

Jak můžeme adminZaregistrujte si hesla uložená v prohlížeči Google Chrome online

Pokud se nacházíme ve výše uvedeném scénáři, kdy je váš prohlížeč Chrome synchronizován s vaším účtem Google, mohou to být hesla webů a aplikací adminstratifikované a od Správce hesel Google. Pro smazání hesla stačí kliknout na šipku vedle webu, u kterého chceme změnit.

Správce hesel Google
Správce hesel Google

Změny provedené ve Správci hesel se projeví na všech zařízeních, kde je synchronizován účet Google.

Jak smazat všechna hesla, historii procházení, záložky a předvolby v prohlížeči Google Chrome

Pokud jsme ve scénáři, kdy k našemu počítači mají přístup jiní lidé a nechceme, aby měli přístup k našim důvěrným datům uloženým v Chrome, můžeme zastavit synchronizaci a smazat absolutně všechna uložená data patřící k našemu účtu Google. Ty budou i nadále dostupné online i na jiných zařízeních, kde máme synchronizovaný účet Google. Budou vymazány pouze lokálně.

Prvním krokem je přejít do nastavení synchronizace (první obrázek v článku), poté kliknout na „Vypnout“.

Zastavte synchronizaci do Google Chrome
Zastavte synchronizaci do Google Chrome

Zaškrtněte možnost „Vymazat záložky, historii, hesla a další položky z tohoto zařízení“, Poté klikněte na „Vypnout“.

Vypněte synchronizaci a personalizaci
Vypněte synchronizaci a personalizaci

Tímto způsobem vymažeme absolutně všechna data o našem prohlížení webu.

Jak adminukládáme hesla uložená v prohlížeči Google Chrome, když v prohlížeči nemáme synchronizovaný účet Google

Hesla, historie procházení, záložky, soubory cookie a další prvky procházení mohou být uloženy v prohlížeči Google Chrome, i když není synchronizován s účtem Google. Nevýhod nesynchronizovaného Chrome je mnoho. Nebudete mít přístup k heslům uloženým v asynchronním prohlížeči z jiného zařízení ani k vaší historii prohlížení, záložkám, rozšířením, motivům nebo jiným předvolbám.

Když se přihlásíme na web, máme možnost uložit přihlašovací údaje do prohlížeče. Webová adresa, uživatelské jméno a heslo.

Uložte heslo do Google Chrome
Uložte heslo do Google Chrome

Jakmile je heslo uloženo, lze jej prohlížet, mazat nebo upravovat “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

Uložená hesla
Uložená hesla

nevím jaké to je Windows, ale na Mac, po kliknutí na znak "oko" nebo úpravě hesla je nutné zadat heslo uživatele systému. Bez tohoto hesla nelze získat přístup k heslům. Docela dobré ochranné opatření ve scénáři, kdy by k nám někdo jiný přišel na PC a ve chvíli nepozornosti by se mohl pokusit vidět uložená hesla.

Vášnivý k technologii, rád testuji a píšu výukové programy o operačních systémech macOS, Linux, Windows, o WordPress, WooCommerce a konfiguraci webových serverů LEMP (Linux, NGINX, MySQL a PHP). píšu dál StealthSettings.com od roku 2006 ao několik let později jsem začal psát na iHowTo.Tips výukové programy a novinky o zařízeních v ekosystému Apple: iPhoneiPad Apple Hodinky, HomePod, iMac, MacBook, AirPods a příslušenství.

Zanechat komentář